Project Description

Zien, Doen en Beleven!

Schoolbezoek met groepen van 20 kinderen voor een leuk uitstapje!

Op alle schooldagen is mogelijk om met een ervaren gids van 9.00 – 12.30 uur door het museum te speuren. De kinderen maken op een speelse manier kennis met het leven, werken en spelen zoals dat tot 1950 in de regio normaal was. Geweldig om te zien hoe je ouders vroeger hun vrije tijd besteedden..

De allerkleinsten kunnend de kabouterroute volgen met heel veel vertelsels n kleine opdrachtjes. Compleet met kaboutermuts en met een mandje in de hand gaan ze op zoek naar de verrassende kabouters van Eynderhoof  die alles vertellen over de ambachten. Natuurlijk ook lekker spelen in het speelbos en wassen in de wastobbe of tollen bij de tollenmaker; het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

Voor de kinderen van groep 5,6,7,8 zijn diverse doewerkjes, vragenlijsten of speurtochten beschikbaar waarmee ze met kleine groepjes op ontdekkingstocht gaan door het museum. Natuurlijk is onze gids altijd in de buurt die hun alles vertelt over hoe mensen werkten en leefden in onze peel regio.

Een bezoek voor de hele klas of schoolreis met veel leer- en speelmogelijkheden. Ouderwets gezellig!

Kosten: kinderen t/m 12 jaar (vanaf 20 kinderen) € 2,50 p.p.

De gids kost € 12,50 per groep van 10 kinderen

2 begeleiders per groep gratis.

Lespakket Ontdek het Dorp van Trui en Kuub

Het Openluchtmuseum Eynderhoof is een museumdorp met authentieke gebouwen, compleet met inventaris, gebruiksvoorwerpen en oude ambachten. Het museum geeft een mooi beeld van het leven op het platteland in 1920. De gebouwen vertellen ieder hun eigen verhaal , maar samen met de collectie wordt een samenhangend beeld gegeven van het leven in het Peel gebied vroeger.

Schoolreisjes.

Zit je in groep 5.6. of 7? Dan hebben we een heel leuk project voor jou en jouw klas! Dit project heet Trui en Kuub, jong in 1920 en gaat over 2 kinderen die leven in 1920. Op school krijg je eerst een lespakket waarin alle materialen zitten voor een paar lessen op school. Samen met je klas kom je dan naar het museum voor een rondleiding en gaan we samen terug in de tijd, naar 1920, net als Trui en Kuub gaan we koffie malen, wassen op het wasbord en met de sopklopper,sprokkelhout halen, meel malen, hout zagen, maar ook schrijven als vroeger op een lei, en spelen met ouderwets speelgoed.

Het lespakket moet je wel ophalen tijdens openingstijden aan de kiosk van het museum en weer meebrengen bij het bezoek.
Dit wordt u gratis aangeboden.