Historie

Eynderhoof ligt in het prachtige Peelgebied en maakt een verblijf in de regio pas echt compleet. Wie wil weten hoe men in de Peel leefde en werkte, kan dat in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof zien. Eynderhoof bestaat sinds 1990 en is bekend om haar ambachten. Het overdragen van tradities en gebruiken in de prachtig herbouwde panden maken het tot een echt Peeldorp.

Lees Meer

Ambachten

Meer dan 350 vrijwilligers vormen het hart van het limburgs openluchtmuseum in Nederweert-Eind. Hier kun je beleven hoe de mensen rond 1900 werkten, woonden, leefden en speelden. Alle gebouwen van het museum zijn afkomstig uit de omgeving.
Ze zijn door onze vrijwilligers met de hand afgebroken en daarna weer steen voor steen opgebouwd.

Lees Meer

Openingstijden en prijzen

Het museum is vanaf 31 maart tot en met 31 oktober geopend op dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is het museum ook op donderdagmiddag geopend. Op dinsdagmiddag zijn twee gidsen aanwezig om de bezoeker te informeren over de gebouwen en meer. Hier vindt u meer informatie over de prijzen.

Lees Meer

Het laatste nieuws

Ontdek de mogelijkheden en beleef Eynderhoof. Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om het gehele bericht te lezen of op de onderstaande knop om het nieuwsarchief te weergeven.

  • Bak dag

Update openstelling ivm Corona virus

februari 28th, 2020|

Eynderhoof is vooralsnog tot 6 April 2020 gesloten in verband met het Corona virus mocht de situatie veranderen dan kunt u hier een nieuw bericht verwachten.

Accordeon/harmonica treffen

januari 21st, 2020|

  Deze winterperiode wordt elke laatste zondag van de maand een accordeon/harmonica treffen georganiseerd in de sfeervolle herberg van Eynderhoof.  

Bekijk het nieuwsarchief